U bent hier: Home > Duurzaam

Bewust duurzaam

Ecoplex is de vaandeldrager als het om eerlijke en duurzame materialen gaat. De populier als basis, een relatieve snelgroeier welke dicht bij “huis” beschikbaar is. Gesorteerde fineerlagen en juiste droog- en productieprocessen geven een perfecte plaat. Ecoplex kan verder gepopulieriseerd worden!

Ecoplex is gecertificeerd leverbaar volgens FSC en PEFC. Vraag uw dealer naar de mogelijkheden.

Ecoplex is een verantwoorde keuze.
arrow-green-gray
bos-bomen

Duurzaam

Geen aanslag op oerbossen

De basis van Ecoplex, de populus, wordt geteeld. De aanplant gebeurt veelal langs akkervelden. De stekken worden in rechte lijnen aangeplant en zijn na circa 10 tot 15 jaar kaprijp. Tijdens het kappen ontstaat er door deze werkwijze geen schade aan naast gelegen bomen of bos. Na het kappen worden de nieuwe stekken direct weer aangeplant. De populus groeit niet in bosopstanden met oudere bomen of in oerbossen, simpelweg omdat hij daar niet overleeft.

Duurzaam

Minder CO² uitstoot

Bomen nemen CO² op en geven zuurstof af. Het aanplanten van bomen en in dit geval de populus is een zinvolle actie. Een deel van de CO² uitstoot wordt hiermee gecompenseerd. Daarnaast zijn de transportlijnen van de akkers naar de fabriek en van de fabriek naar de afnemers kort. Met een gewicht van 380 tot 450 kg/m3 is Ecoplex een lichtgewicht, dit maakt het verplaatsen of transporteren eenvoudig. Door de korte transportlijnen en het lage gewicht wordt er zuinig met energie om gesprongen.